شایع ترین کلاهبرداری در اینستاگرام از طریق پیج های فروشگاهی
منتشر شده توسط یسرا در
1400/5/4
انواع کلاهبرداری اینستاگرامی را بشناسید
مقدمه
امروزه در دنیای دیجیتال و اینترنت کسب و کارهای سنتی، مدرنیته و همگام با اینترنت شده اند به نحوی که کسب و کارها با ایجاد یک صفحه در شبکه های مجازی نظیر تلگرام،
اینستاگرام و یا وب سایت با سهولت و راحتی میتوانند به مشتریان خود خود کالا و خدمات ارائه کنند. در اقسام نقاط دنیا شاهد است که هرچیزی همراه با مزایا مضرراتی هم در بر دارد چرا که مجازی شدن فروشگاه های آنلاین باعث شده روزانه درصد چشمگیری از پرونده های قضایی مربوط به
کلاهبرداری اینستاگرامی به واسطه فروش کالا و خدمات باشد. طبق آخرین آمار منتشر شده صفحات کسب و کار یا همان پیج ها و وب سایت های بیزنیسی افراد در کل دنیا حالا چه در
اینستاگرام و چه در دیگر فضاهای مجازی در سال 2017 تا 2019 از عدد ۱۵ میلیون به ۲۵ میلیون رسید.
معمولاً چه صفحاتی مشکوک به کلاهبرداری اینستاگرامی نیستند
امکاناتی که صاحبان مشاغل و کسب و کار در صفحات کسب و کاری خود استفاده میکنند عبارتند از:
تگ قیمت محصول، تصویرسازی و بهبود رنگبندی زمینه جهت ارائه و جلب نظر مشتریان، بارگذاری ویدئوهای طولانی تبلیغاتی، پخش زنده، قابلیت کپشن گذاشتن، استوری و در آخر اضافه کردن هشتگ روزانه که یکی از دلایل بسیار عمده و مهمی است که کسب و کارهای بزرگ و برندها، بسیار استفاده نموده و فعالیت میکنند تاثیر این امکانات نامبرده شده به قدری است که کسب و کارهای کوچک و نوپا نیز هنگام راه اندازی و حضور و ماندگاریشان را در ذهن مخاطب و مشتریان امکانپذیر کرده است.
بنابراین
اینستاگرام از یک طرف بستر مناسبی برای عرضه محصولات مورد نیاز جامعه است و از طرف دیگر برای خریداران فضایی ایجاد کرده است که بدون اتلاف وقت بتوانند محصولات مورد نیاز را باکیفیت و قیمتهای متفاوت در گالریها یا فروشگاههای مجازی بازدید، انتخاب و خریداری کنند و دقیقاً دغدغه اصلی از همین مقطع شروع میشود.
اما از کجا مطمئن باشیم که پیج حاضر ماهیت تقلبی ندارد؟ چگونه مطمئن باشیم که پس از پرداخت وجه، كالا ارسال میشود و ما دچار کلاهبرداری اینستاگرامی نمیشویم؟ آیا کالای نمایش داده شده در پیج همان کالای ارسالی است؟
آیا با تعداد فالوئرهای زیاد، لایوهای منظم، تبلیغات و رضایت مشتری میتوان به پیج اطمینان پیدا کرد؟ و صدها سؤال مهم دیگر...!
انواع کلاهبرداری اینستاگرامی
وقتی راجع به انواع
کلاهبرداری اینستاگرامی صحبت میکنیم یعنی کلاهبرداران از خود خلاقیت و ایده به خرج داده اند که در بستر مجازی مثل
اینستاگرام اقدام به ارتکاب جرم نموده و میلیون ها کاربر را مورد اقدام شرورانه خود قرار داده اند.
کلاهبرداری اینستاگرامی به طرق مختلفی توسط بزهکاران امکان پذیر است که عبارتند از:
کلاهبرداری اینستاگرامی از طریق فروش کالا به واسطه پیج های فروشگاهی
در بین انواع
کلاهبرداریهای اینستاگرامی، پیجهای فروشگاهی از شایعترین انواع کلاهبرداریهاست. رایجترین روش این است که کلاهبرداران با خرید پیجهای پر فالوئر یا ساخت یک اکانت به نام فروشگاه و خرید فالوئر فیک، به فروش اجناسی که در واقع وجود ندارند یا تقلبی هستند اقدام میکنند.
دو قالب كلی در فروش اقلام ناموجود یا تقلبی وجود دارد:
-
ابتدا پول کالا را میگیرند و مشتری را مدتها با دلایل مختلفی منتظر میگذارند مثلاً میگویند: به دلیل استقبال زیاد، فعلاً موجودی کالا صفر است، یا این روزها که اجناس وارداتی در گمرک دپو شدهاند آنان نیز از همین دلیل استفاده میکنند و میگویند کالا در گمرک است و به دنبال مجوزهای جدید یا هستیم، یا برای بالا بردن میزان اطمینان میگویند فروشگاه کارش را با چند برند مطرح دیگر گسترش داده و باید انبارگردانی کنیم كه به محض پایان انبارگردانی كالای شما ارسال میشود. در بیشتر مواقع پاسخهای این چنینی فقط به معنی اتلاف وقت و معطل کردن خریداران است تا بتوانند در زمان باقیمانده با جلب مشتری بیشتر کلاهبرداری پرسودتری را رقم بزنند و عموماً بعد از مدتی کاربران پیچ بلاک شده و صفحه بسته میشود.
-
در روش دوم، مشتری درگیر فیشینگ میشود یعنی فروشنده خریداران را به درگاه جعلی هدایت میکند که در این شرایط با وارد کردن اطلاعات کارت و پرداخت مبلغ محصول خریداری شده، فروشندگان که حالا کلاهبرداران هستند به موجودی حساب شما دسترسی پیدا کرده و کل حساب بانکیتان خالی میشود.
کلاهبرداری اینستاگرامی به وسیله ایجاد رابطه عاطفی و احساسی
در این روش
کلاهبردار به قصد دوستی و ازدواج با شما وارد رابطه عاطفی میشود. طبیعتاً در درازای این رابطه تصاویر و فیلم های بین شما و طرف مقابل رد و بدل خواهد شد. پس از مدتی با بهانه های مختلف از شما درخواست مبلغ پولی دارند هنگامی شما اقدام به دادن این پول نکنید آنها شما را تحدید به انتشار مطالب خصوصیتان میکنند به بیانی دیگر از شما اخاذی میکنند.
کلاهبرداری اینستاگرامی از طریق با خبر برنده شدن در مسابقات اینستاگرامی
مسابقات اینستاگرامی فقط مختص خود
اینستاگرام نیستند ولی در چند وقت اخیر بسیار اوج گرفتند دلیل این امر هم حاکی از این است که بسیاری از کسب و کارهای مجازی موجود در اینستاگرام برای جذب مخاطب و فروش بسیار محصول اقدام به برگزاری این نوع مسابقات میکنند.
در این روش یک مسابقه جعلی راه اندازی میکنند و افرادی را به عنوان برنده اعلام میکنند و از طرف مقابل مشخصات هویتی و اطلاعات بانکی اورا خواستارند تا مبلغ اعلامی برنده را واریز کنند هنگامی که مشخصات خودرا در اختیارشان بگذارید خطر فیشینیگ هر لحظه در کمین شماست.
مرجع ذی صلاح شکایت از کلاهبرداری اینستاگرامی
چنانچه دچار
کلاهبرداری اینستاگرامی شدید در ابتدا باید با تمام مدارکی که نشان دهنده
ارتکاب جرم کلاهبرداری اینستاگرامی از سوی فرد بزهکار است به یکی از دفاتر خدمات قضایی مراجعه نموده و پس از اهراز مدارک موجود توسط فرد متخصص در این موضوع اقدام به ثبت شکایت کنید. پس از ثبت شکایت پرونده شما به دادسرای جرائم رایانه (دادسرای ناحیه 31) ارجاع داده خواهد شد تا باقی امور اداری شکایت در دست بررسی قرار گیرد.