سرقت رمز بانکی
آیا تا به حال به صورت اینترنتی از کارت بانکی شما و یا عزیزانتان
سرقت شده است؟ یا اینکه در فضای مجازی مورد کلاهبرداری و
سرقت رمز بانکی قرار گرفتهاید؟
حتی این فکر هم دردناک است که بدون دخالت شما از حساب بانکیتان پول برداشت شود و یا بهتر بگوییم دزدیده شود. با کمی دقت به حوادث اطرافمان متوجه میشویم که
سرقت رایانه ای چیست و چه مشکلاتی برای فرد پدید میآورد. اگر دوست دارید که گرفتار این نوع از دزدی نشوید، پیشنهاد میکنیم که تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
سرقت رایانهای چیست؟
امروزه بعد وسیعی از زندگی ما را اینترنت و رسانه در برگرفته است و تاثیر آن را نمیتوان نادیده گرفت، ولی تا به حال فکر کردهاید که
سرقت اینترنتی چیست و چگونه رخ میدهد؟
این نوع از دزدی را میتوان یک سرقت مدرن دانست که از طریق هک رمز کارت بانکی و یا سرقت رمز بانکی انجام میشود و در کمترین زمان حساب بانکی شما را خالی میکند. مجرمان از طریق هک کردن کارت و سیستم شما، رمز کارت را برداشته و پول شما را میدزدند. لذا توصیه میکنیم که به هیچ وجه اطلاعات کارتتان را در اختیار افراد غریبه قرار ندهید.
چگونه از حساب ما دزدی میشود؟
سرقت اینترنتی از کارت به شیوههای مختلف انجام میشود که در ادامه توضیح خواهیم داد. مراقب رسید بانکیتان باشید! اگر قبض دریافتی از عابر بانک را بر روی زمین بیندازید، علاوه بر زشت شدن چهره شهر، اطلاعات حساب شما به دست افراد سودجو میافتد و میتوانند کارت شما را هک کنند. اگر هم به عابر بانک مراجعه کردید و دستگاه به هر شکلی کار نمیکرد، هرگز کارتتان در اختیار افرادی که قصد کمک دارند قرار ندهید؛ زیرا میتوانند از آن کپی برداری کرده و از حساب شما پول برداشت کنند.
راههای دیگری هم برای
سرقت رمز بانکی و سرقت اینترنتی از کارت وجود دارد، مانند تماسهایی که طی آن به شما گفته میشود در قرعهکشی برنده شدهاید و اطلاعات کارت بانکی شما جهت گرفتن جوایز، مورد نیاز است؛ ناگفته نماند که این امر میتواند شامل دریافت پیامک نیز شود.
سرقت رمز بانکی از طریق نرمافزار رمز پویا
یکی از روشهای جدید
سرقت اینترنتی دزدی از طریق نرمافزاهای رمز دوم است. در این شیوه سارقان با ایجاد اپلیکیشنهای جعلی اطلاعات کاربران را دزدیده و حساب آنها را خالی میکنند. لذا فراموش نکنید که برنامه مورد نظر را از منابع معتبر دانلود نمایید.
همچنین همواره پلیس فتا هشدار میدهد که به پیامکهای مشکوک اعتنا نکنید و برای فعالسازی رمز دوم به سایت رسمی بانک مراجعه کنید.
بعد از سرقت چه اقداماتی انجام دهیم؟
بعد از
سرقت حساب اینترنتی لازم است که کلیه رمزهای بانکی خود را تغییر دهید و تمام موجودی حساب بانکیتان را به حساب دیگر منتقل کنید.
گام بعدی این است که پرینتی از آخرین تراکنش بانکی تهیه نمایید. این کار به این دلیل است که از جزئیات سرقت مطلع شوید.
گاهی دیده شده که سارقان در چند مرحله وجه را جا به جا میکنند، پس بهتر است که به طور دقیق از آن مطلع شوید و مهمترین گام این است که اقدام به شکایت کرده و سارقین را مجازات نمایید. همچنین میتوانید با گرفتن نامهای از پلیس، درگاهی که از طریق آن دزدی صورت گرفته را مشخص نمایید تا زودتر به نتیجه برسید.
چگونه سرقت اینترنتی را گزارش دهیم؟
سرقت رمز بانکی و
سرقت اینترنتی از کارت بانکی چیزی نیست که بتوان به راحتی از آن عبور کرد. اگر ناخواسته درگیر این مشکل شدید، باید به دادسرای جرائم رایانهای مراجهه کرده و شکایتنامه تنظیم نمایید. فراموش نکنید که کارت ملی، شناسنامه و پرینت آخرین حساب بانکیتان را به همراه داشته باشید و ارائه دهید.
چگونه کارتمان را مسدود کنیم؟
در اولین قدم از سرقت اینترنتی از حساب بانکی به عابر بانک مراجعه کنید و با استفاده از گزینه مسدود کردن کارت، کارتتان را مسدود نمایید. همچنین میتوانید با تلفن گویای بانک مربوطه تماس گرفته و اقدام به مسدود کردن کارت کنید.
مجازات سرقت رمز بانکی و دزدی از حساب بانکی
اکنون رسیدیم به مهمترین بخش ماجرا یعنی
مجازات سرقت اینترنتی . شاید از خود بپرسید مجازات کسی که به صورت اینترنتی دزدی میکند چیست؟
در جواب باید به شما بگوییم که مجرم علاوه بر رد مال به صاحب آن به مدت 1 الی 5 سال حبس محکوم خواهد شد و یا مجبور است جزای نقدی بیست میلیون الی یکصد میلیون ریال پرداخت کند. همچنین ممکن است به صلاحدید قاضی هر دو مورد (جزای نقدی و حبس) برای مجرم تعیین شود.
چند نکته طلایی در خصوص سرقت رمز بانکی که بد نیست بدانید
-
برای جلوگیری از سرقت و کلاهبرداری اینترنتی پیشنهاد میکنیم که نرم افزار رمز یک بار مصرف را تنها از سایت بانک مورد نظر دریافت نمایید و مراقب افراد سودجو که اطلاعات کارت شما را دریافت میکنند، باشید.
-
برای مسدود کردن سایت مجبور نیستید به خودپرداز منطبق با مرجع کارت مراجعه کنید.
-
برای اطلاع از اخبار جرایم سایبری میتوانید به سایت www.cyberpolice.ir مراجعه کرده و به بخش گزارش مردمی بروید.
-
همواره پلیس فتا اعلام میکند که 70 درصد کلاهبرداریهای اینترنتی از طریق برداشت حساب صورت میگیرد که یکی از دلایل آن ناآگاهی مردم محسوب میشود.
-
همچنان استفاده از رمز پویا امنترین راه برای نقل و انتقال پول شناخته میشود.
-
به یاد داشته باشید که اگر قبل از دزدی موفق شوید سرمایه خود را به حسابی دیگر انتقال دهید، جرم دزدی رخ نداده و اقدامی مجرمانه صورت نگرفته است.
-
در هنگام کار با دستگاه عابر بانک از افراد غریبه فاصله بگیرید.
-
هر چند وقت یک بار رمز خود را عوض کنید.
-
سعی کنید در هنگام خرید اطلاعات کارت را خودتان وارد نمایید.
در نهایت به خاطر بسپارید که:
سرقت رمز بانکی و کلاهبرداری اینترنتی در ایران یکی از رایجترین دزدیها شناخته میشود که آمار بالایی دارد. لذا توصیه میکنیم که همواره به دستورالعملها توجه کرده و آنها را جدی بگیرید.
سالمندان نیز دیگر طعمههای سارقان شناخته میشوند که معمولا به دلیل آگاهی و اطلاعات ناچیز مورد دستبرد اطلاعات کارت بانکی قرار میگیرند. بنابراین بهتر است که این افراد در هنگام کار با عابر بانک تنها نباشند و کارهای برداشت وجه را به غریبهها واگذار نکنند.
به کودکان خود نیز بیاموزید که در هنگام خرید کارت بانکی را در اختیار افراد بینام و نشان قرار ندهند و ایمنیهای لازم را یاد بگیرند.
اگر قربانی این نوع سرقت شدیم، چه کنیم؟
اگر روزی طعمه سارقان اینترنتی شدید یا موضوع سرقت رمز بانکی برایتان پیش آمد، میتوانید به صورت قانونی دنبال حقتان باشید و مجرم را پیدا کنید. تیم تخصصی و حقوقی یسرا اهمیت و حساسیت این جرایم را در نظر گرفته است و وکلا و کارشناسان حقوقی به این دلیل که دورههایی تخصصی را در زمینه جرایم سایبری و جرایم رایانه ای و مصادیق آن را به طور خاص میگذرانند، کسانی هستند که شما با اطمینان میتوانید کار خود را به آنها بسپارید و شما را راهنمایی کنند. تیم مشاوران حقوقی و وکلای مجرب یسرا، به صورت تمام وقت آماده ارايه
مشاوره رایگان هم از طریق حضور در دفاتر و شعب مختلف یسرا و هم به صورت آنلاین و یا تلفنی هستند.
در موسسه حقوقی یسرا وکلا و مشاوران و متخصصان ماهر و با تجربهای در زمینه
مشاوره حقوقی جرايم ارتکابی در فضای مجازی مانند سرقت رمز بانکی حضور دارند که هم به پیشگیری از ارتکاب این جرایم و حفظ اطلاعات و اموال به شما کمک میکنند و هم در روند رسیدگی و احقاق حق شما بسیار حرفهای و با تجربه عمل میکنند.
همچنین شما می توانید با ارائه شکایت جرایم اینترنتی به پلیس فتا به صورت شاکی خصوصی یا از طریق شکایت مدعیالعموم این امکان را داشته باشید تا به درخواستتان رسیدگی کنید. شما میتوانید به سایت اینترنتی
پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات (
فتا ) به نشانی
www.cyberpolice.ir مراجعه و روی آیکون ارتباطات مردمی کلیک کنید. در این بخش، مشخصات، نشانی و شماره تلفن به همراه موضوع شکایت شما به ثبت میرسد و
پلیس فتا در کمترین زمان ممکن با شما تماس گرفته و موضوع را پیگیری خواهد کرد.
بهترین و قانونیترین راه برای ارائه شکایت، مراجعه به دادسرای جرایم رایانهای است. همچنین وکیل جرایم رایانه ای، میتواند کمک شایانی در حل، تسریع و پیگیری پرونده شما بکند. که تیم حقوقی یسرا متشکل است از وکلای بسیار مجرب و متخصص در حوزه جرایم خاصی که در دنیای اینترنت صورت میگیرد؛ وکلای سایبری یسرا در هر جا و هر زمینهای میتوانند به شما کمک کنند. تیم حقوقی و متخصص تمام کارهای مشاوره ای کسب و کار، رسیدگی و پیگیری جرایم و پروندهها و انواع قراردادها و جرایم در فضای مجازی را به صورت هوشمند و آنلاین برای موکلان انجام خواهد داد.
همچنین تیم یسرا دارای بانک اطلاعاتی بسیار قوی و کاملی است که اطلاعات و گزارشهای بسیار مفیدی را در رابطه با حقوق و قوانین سایبری و رایانه ای و جرایم آن و همچنین وکلای سایبری و آی تی در اختیار علاقمندان گذاشته است.
خدمات مشاوره تخصصی و حقوقی یسرا در خصوص جرایم سرقت رمز بانکی
اگر شما درگیر پرونده با عنوان کلاهبرداری رایانه ای شدید با گرفتن
مشاوره اولیه و اطلاعات در حوزه جرایم رایانه ای و سایبری و حقوق آن و همچنین مشاوران و وکلایی که به صورت تخصصی در یسرا مشغول دفاع از جرایم اینترنتی، جرایم سایبری و حفظ حقوق مردم در فضای اینترنتی هستند و وظیفه دفاع از حقوق مردم در فضای مجازی را به عهده دارند، با هزینه مناسب و طبق تعرفه کانون وکلا فعالیت میکنند و شما میتوانید از گرفتن مشاوره و خدمات تخصصی اطمینان کامل داشته باشید.
یسرا سامانه تخصصی
مشاوره حقوقی و وکالت تخصصی در حوزه
حقوق فناوری اطلاعات و
جرایم سایبری و جرایم رایانه ای،
کسب و کارهای اینترنتی و استارت آپ ها است. که به طور حرفهای وکالت جرایم اینترنتی و رایانه ای را بر دوش دارد که با حضور وکلای مجرب و کارشناسان متخصص فنی و حقوقی جرایم رایانه ای به صورت 24 ساعته آماده ارائه خدمات حقوقی و مشاوره رایگان به شما متقاضیان محترم می باشد.
شما میتوانید پاسخ کلیه سوالات حقوقی خود در خصوص نکات حقوقی درباره انتشار حریم خصوصی را به صورت آنلاین از کارشناسان و وکلای تیم یسرا بپرسید.
در
مشاوره آنلاین رایگان شما میتوانید کلیه سوالات تخصصی خود در هر حوزه ای از جمله
جرایم سایبری ، جرایم رایانهای و
کسب و کارهای مجازی را در ابتدا در سامانه پرسش و پاسخ یسرا جستجو نمایید و از پاسخ های قبلی کارشناسان بهره مند گردید اما در صورت عدم رفع نیاز، وکلا و کارشناسان حقوقی تیم یسرا پاسخ لازم را ارایه می نمایند.
اما در صورت در خواست به
مشاوره تلفنی یا
مشاوره حضوری باید با شماره های 02144003048 یا 09129152457 تماس حاصل نمایید. و وقت مشاوره تلفنی یا حضوری رزرو نمایید.
جهت اخذ مشاوره حضوری باید به آدرس ذیل مراجعه نمایید.
تهران، بزرگراه آیت الله کاشانی، بلوار اباذر، روبروی دادسرای جرایم رایانه ای تهران (دادسرای ناحیه 31)، پلاک 4 واحد 4، گروه وکلای یسرا.