چرا باید قرارداد لجستیک خود را به روزرسانی کنید؟
قرارداد لجستیک یا قرارداد حمل و نقل انواع مختلفی دارد که بنا به نوع کالا، خدمت یا تولید شما با شرایط مختلفی بین شرکت شما و یک فرد یا شرکت حمل و نقل منعقد میشود. درباره اهمیت قرارداد حمل و نقل و مزایای آن می توانید مطلب مربوطه را در وبسایت ما بخوانید. اما در این مطلب برخی نکات ویژه مربوط به قرارداد لجستیک را برای شما توضیح میدهیم.
با توجه به گسترده تر شدن دامنه فعالیت استارتاپ ها و تنوع خدمات و محصولاتی که به موقع رسیدن و سالم رسیدن آنها به مشتری بسیار اهمیت دارد، قرارداد لجستیک هم این روزها دارای قیدها و پیچیدگی های بیشتری شده که لازم است با آنها آشنا باشید.
یکی از موارد ویژه که در قرارداد های معمول حمل و نقل و لجستیک وجود ندارد، اما رعایت کردن آن به سود شماست، موضوع حفظ اطلاعات استارتاپ است. شما همواره میتوانید با همه طرفهای قراردادی خود، قرارداد محرمانگی و عدم افشا نیز داشته باشید. اما علاوه بر آن، ممکن است در بعضی از کسب و کارها، به ویژه در مجموعه هایی که مارکت پلیس هستند، لازم است که اطلاعات مشتریان در اختیار شرکت لجستیک قرار نگیرد. در این موارد بهترین راهکار این است که فرایند دریافت کالا از تامین کننده و فرایند رساندن کالا از انبار به دست مصرف کننده را از هم تفکیک کنید و برای آنها با دو مجموعه جداگانه قرارداد ببندید. در این شرایط یکی از شرکتهای حمل و نقل مسئولیت تحویل گرفتن محصول از تأمینکننده و رساندن آن به انبار شما را به عهده دارد و شرکت دوم تیم مسئول تحویل گرفتن کالا از انبار شما و تحویل دادن آن به مشتری است. بنابراین شما دو قرارداد لجستیک با شرایط و تعهدات متفاوت خواهید داشت و تفاوتهای مربوط به این دو نوع قرارداد باید در نظر گرفته شود.

لجستیک محموله های خاص
یکی دیگر از مواردی که علاوه بر شکل معمول قراردادها، گاهی نیازمند افزودن بندهای ویژه به قرارداد لجستیک است، موضوع ضمانت های شرکت حمل و نقل در ازای کالایی است که تحویل میگیرد. در شرایط عادی شما میتوانید وجه یا اسنادی را به عنوان ضمانت دریافت کنید تا در صورت آسیب رسیدن به کالا، خسارت خود را از این راه تامین نمایید. اما بعضی از کالاها به نوعی برای سفارشدهنده ارزش معنوی خاص دارند. مثلاً اگر فیلم عروسی شخصی در مسیر حمل و نقل، گم شود یا آسیبی ببیند، آیا پرداخت پول یک حلقه فیلم یا حتی پرداخت هزینه فیلمبرداری، میتواند زیان معنوی حاصل از این اتفاق را جبران کند؟ موضوعاتی از این دست با توجه به گسترش انواع خدمات استارتاپی، روز به روز افزایش پیدا میکند و از این رو به شما توصیه میکنیم همواره قرارداد لجستیک خود را ضمن مشورت با کارشناسان حقوقی، به روز رسانی کنید.
یکی از نمونه های مربوط به قرارداد لجستیک کالاهای خاص، پروندهای بود که در آن پلتفرم فروش شیرینی و کیک، سفارش مشتری را برای حملونقل به رانندۀ پراید داده بود. اما به دلیلی ترافیک زیاد در مسیر و گرمای هوا، کیک در شرایطی به دست مشتری رسیده بود که آب شده بود و از حالت اولیه خارج شده بود.
در این موارد قانون صراحت دارد که همه شرایط محموله باید توسط فرستنده به متصدی حمل و نقل گفته شود. بنابراین اگر شما کالای فاسد شدنی، شکستنی و یا هر نوع دیگری از محموله های دارای شرایط خاص را ارسال میکنید باید در قرارداد لجستیک، شرایط حمل را توضیح دهید. مثلا در نمونه پلتفرم فروش کیک که به آن اشاره کردیم، باید در قرارداد قید شود که وسیلۀ حملونقل امکاناتی مثل یخچال و وسایلی برای جلوگیری از تکان خوردن کالا داشته باشد.
محدودیتهای لجستیک مشترک با رقبا
یکی دیگر از مواردی که به خصوص با توجه به شرایط غیر قابل پیش بینی بازار در ایران، لازم است در قرارداد لجستیک به آن توجه شود، موازنه امکانات شرکت حمل و نقل بین شما و رقبایتان است. اگر به هر دلیلی شما با شرکت حمل و نقلی قرارداد دارید که رقیب یا رقبای شما نیز از خدمات این شرکت استفاده میکنند، باید روی زمان بندی های مورد توافق در قرارداد تاکید داشته باشید. زیرا ممکن است تاخیر در تامین کالای مورد نیاز شما یا تاخیر در رساندن کالای شما به مشتری، موجب از دست رفتن بخشی از بازار به نفع رقیبتان بشود. شاید گاهی با برخی از فروشگاههای آنلاین برخورد کردهاید که بسیاری از کالاهای آنها برچسب ناموجود خورده و این در شرایطی است که فروشگاه مشابه، آن کالاها را در انبار دارد و در سایت هم به فروش میرساند. بدون شک در این اتفاق پای لجستیک در میان است و فروشگاهی که کالای موجود در بازار را در انبار خود ندارد، قطعا باید در قرارداد لجستیک خود تجدیدنظر نماید.
ایراد در تنظیم یا اجرای قرارداد لجستیک ، دیر یا زود تعادل زنجیره تامین کالای شما را بر هم خواهد زد و این امر میتواند به اعتبار شما لطمه بزند. اگر فرایند فروش یک استارتاپ فروش یا تامین کالا تداوم نداشته باشد و با چالشهای عدم تامین مواجه باشد، عملا مشتریان و در نتیجه بازار را از دست خواهد داد.
چرا باید زمان تحویل را مشخص کنید؟
مورد مهم دیگری که احتمالا خودتان نیز با آن مواجه شدهاید، نحوه تقسیم محمولهها بین پیک ها یا رانندگان است. این احتمال همیشه وجود دارد که شرکت حمل و نقل برای کاهش هزینه های خود، تعداد بیشتری محموله را به هر راننده یا پیک بسپارد. در چنین مواقعی همواره برخی از مشتریان، کالا یا محصول را در زمانی دیر از حد انتظار دریافت میکنند. این ایراد در استارتاپهای فروش یا ارسال غذا، بیشتر ملموس است و همواره شاهد شکایت مشتریان از دیر رسیدن غذا یا سرد بودن آن هستیم. بنابراین در هنگام تنظیم قرارداد لجستیک، حداقل و حداکثر زمان مورد انتظار برای تحویل هر محموله را مشخص کنید و اجازه ندهید که شرکت حمل و نقل برای کاهش هزینه های خود، رضایتمندی مشتریان شما را نیز کاهش دهد.
گروه حقوقی یسرا با سالها تجربه کار در حوزه کسب و کارهای اینترنتی، آماده پاسخگویی آنلاین و حضوری به سوالات شما درباره انواع قراردادها و مجوزهای مربوط به استارتاپ هاست.
استفاده از پلتفرم یسرا در شرایط خاص قرارداد لجستیک
پلتفرم حقوقی یسرا با حضور وکلای تخصصی در حوزه جرایم رایانه ای آماده ارائه مشاوره حقوقی در خصوص پرونده های مرتبط با حمل و نقل یا همان لجستیک استارتاپ ها و انواع قراردادها که همه استارتاپها به آن نیاز دارند از جمله قرارداد وستینگ یا قرارداد اعطای سهام تشویقی ، قرارداد محرمانگی یا قرارداد ان.دی.ای ، قرارداد کوفاندر یا تیمسازی ، قرارداد تولید محتوا ، قرارداد مدیر فنی ، قرارداد تیم فنی ، قرارداد پشتیبانی و سخت افزار خرید نرمافزار و تولید نرمافزار و تولید اپلیکیشن و قرارداد تأمینکنندگی ، قراردادهای لجستیک و دلیوری ، قرارداد اعطای نمایندگی و قرارداد طراحی وبسایت ، قراردادهای مشارکت ، قرارداد طراحی سایت ، قرارداد پیمانکاری در مدلهای مختلف،سایر قراردادهای مشابه مربوط به کسب و کار آنلاین به شما می باشد.
مشاوره حقوقی قرارداد لجستیک یا حمل و نقل
یسرا سامانه تخصصی مشاوره حقوقی و وکالت تخصصی در حوزه حقوق فناوری اطلاعات و جرایم سایبری و جرایم رایانه ای ، کسب و کارهای اینترنتی و استارت آپ ها است که با حضور وکلای مجرب و کارشناسان متخصص فنی و حقوقی جرایم رایانه ای به صورت 24 ساعته آماده ارایه خدمات حقوقی و مشاوره به شما متقاضیان محترم می باشد.
شما متقاضی محترم در صورت نیاز به مشاوره به راحتی می توانید در هر زمان از شبانه روز اقدام به دریافت مشاوره نمایید.
شما میتوانید پاسخ کلیه سوالات حقوقی خود در خصوص شرایط خاص و اهمیت داشتن قرارداد لجستیک در استارتاپ را به صورت آنلاین از کارشناسان و وکلای تیم یسرا بپرسید، تیم وکلای یسرا خدمات مشاوره انواع قراردادهای کسب و کارهای اینترنتی را به سه صورت مشاوره حقوقی آنلاین ، مشاوره حقوقی تلفنی و مشاوره حقوقی حضوری ارائه میکند.
در مشاوره آنلاین شما میتوانید کلیه سوالات تخصصی خود در حوزه جرایم سایبری و کسب و کارهای مجازی را در ابتدا در سامانه پرسش و پاسخ یسرا جستجو نمایید و از پاسخ های قبلی کارشناسان بهره مند گردید اما در صورت عدم رفع نیاز، می توانید سوالات تخصصی خود را در سامانه پرسش و پاسخ یسرا ثبت نمایید تا در اولین فرصت ممکنه، وکلا و کارشناسان حقوقی تیم یسرا پاسخ لازم را ارایه نمایند.
اما در صورت در خواست به مشاوره تلفنی یا مشاوره حضوری باید با شماره های 02144003048 یا 09129152457 تماس حاصل نمایید. و وقت مشاوره تلفنی یا حضوری رزرو نمایید.
جهت اخذ مشاوره حضوری قراردادها باید به آدرس ذیل مراجعه نمایید.
تهران، بزرگراه آیت الله کاشانی، بلوار اباذر، روبروی دادسرای جرایم رایانه ای تهران (دادسرای ناحیه 31)، پلاک 4 واحد 4، گروه وکلای یسرا.