ترمینیشن یا قاچاق مکالمات چیست؟
ترمینیشن یا قاچاق مکالمات جرمی نوین است که در معنی قاچاق صوت یا مکالمههای اینترنتی تلفنی به کار گرفته میشود که این ویژگی را دارند که از خارج به داخل از کشور گرفته میشوند.
همان طور که اشاره شد ترمینیشن از جرائمی است که بسیار جدید است و در سالهای اخیر جای خود را در پروندههای قضایی کشور باز کرده است. در واقع قاچاق صوت از جرائمی است که در نتیجه پیشرفت علم و تکنولوژی پدید آمده است.
امروزه با پیشرفت تکنولوژی و گستردگی استفاده از اینترنت و فضای مجازی و ابزارهای نوین اطلاع و پیام رسانی و سریع تر شدن انتقال پیام و ارتباطات، جرمهای واقع شده هم به نسبت این تکنولوژی، شکل نوینی پیدا کردهاند و از شکل سنتی خود خارج شدهاند.
در واقع همان طور که پیشرفت علم و فناوری و استفاده از رایانه برای ما در زندگی تأثیر گذار بوده است و از نشانههای توسعه یافتگی محسوب میشود و همینطور در وقت، هزینه و انرژی انسان صرفه جویی کرده است و تحولات بزرگی را به وجود آورده است؛ اما مانند سایر پدیدهها نکات منفی و مضر هم دارد.
ترمینیشن یا قاچاق مکالمات چگونه صورت میگیرد؟
در حالت قانونی و درست، مکالمات تلفنی داخلی و مخصوصاً خارجی باید از طریق مرکزهای مخابراتی که بین المللی هستند و به طور قانونی فعالیت میکنند، عمل انتقال پیامهای صوتی از کشور خارجی مبدأ را به کشور مقصد و داخلی انجام دهند.
هرگاه این عمل از طریق مراجع مخابراتی غیر مجاز صورت بگیرد ترمینیشن یا قاچاق مکالمات رخ میدهد.
ترمینیشن برای این جرم محسوب میشود که موجب میگردد خسارتهای مالی زیادی به مخابراتی که قانونی و بین المللی برای این کار در نظر گرفته شده است، وارد شود.
جرم ترمینیشن یا قاچاق مکالمات در برخی اوقات به سادگی صورت میگیرد؛ به این صورت که مثلاً شخصی که به امور رایانهای و سیستمها و نرم افزارهای مخابراتی آشنایی دارد؛ یک یا دو خط تلفن اجاره میکند و از طریق آن اقدام به قاچاق و ترمینیشن میکند.
حتی در پروندههایی دیده شده است که پس از پیگیری این خط تلفن مربوط به یک خانه، مغازه یا حتی درمانگاه یا جاهایی مشابه آن بوده است.
اما در سالهای اخیر متخصصین این حوزه با تغییر زیرساختهای اینترنتی توانستند کاری کنند که حداقل قاچاق صوت از طریق باند اینترنت معمولی و خانگی که مردم عادی در اختیار دارند، نتواند صورت بگیرد.
جرم ترمینیشن در کشور ایران چگونه است؟
جرم ترمینیشن جرمی پیچیده و خاص نیست و با اندک اطلاعات فنی و رایانهای میتواند رخ بدهد و خسارتهای مالی زیادی را به مخابرات کشور وارد کند و همین باعث شده است که در سالهای اخیر شاهد پروندههای زیادی در رابطه با ترمینیشن یا قاچاق مکالمات در سیستم قضایی ایران باشیم.
این خسارت مالی به این صورت اتفاق میافتد که فرد مرتکب با اقدامات سخت افزاری و کارهایی که با رایانه انجام میدهد، در واقع سیستم مخابراتی را گول میزند و کاری میکند که مکالمات خارجی و بین کشوری که قاعدتاً هزینه و تعرفه بیشتری دارد، خیلی پایین تر از قیمت اصلی و با همان تعرفه مکالمات تلفنی عادی کشور محاسبه شود.

آیا جرم ترمینیشن در قانون ایران جرم انگاری شده است و مجازاتی برای آن در نظر گرفته شده است؟
با توجه به سابقهی کم ترمینیشن ، در سالها گذشته به این دلیل که مجازاتی برایش وجود نداشت و همین طور سرعت پیشرفت تکنولوژی در بین مردم بالا رفته بود، تعداد این نوع جرایم نیز افزایش پیدا کرده بود.
اما در سال 1389 با تصویب قانون جرایم رایانهای، این جرم به صورت مسقیم مورد بررسی قرار گرفت و در قانون مجازات و ضمانت اجرا برای آن در نظر گرفته شد.
در ماده 24 این قانون جدید گفته شده است که هرکس به صورت غیر قانونی از پهنای باند اینترنتی بین المللی استفاده کند و ارتباطات و مکالمات تلفنی را که از خارج از ایران به داخل برقرار میشود؛ با تعرفه کم تر و غیر قانونی انجام دهد، مجازات میشود.
مجازات ترمینیشن یا قاچاق مکالمات چیست؟
مجازات در نظر گرفته شده در قانون جرایم رایانهای برای ترمینیشن و قاچاق مکالمات تلفنی ، حبس از یک تا سه سال و یا جزای نقدی از یک صد میلیون ریال تا یک میلیارد ریال و یا هر دو مجازات بالا محکوم خواهد شد.
همان طور که گفته شد قاچاق صوت و ترمینشین ضررهای مالی زیادی را به بخشهای مخابراتی مختلف کشور وارد میکند؛ به همین دلیل مجازاتی هم که برای آن در نظر گرفته شده است، نسبت به دیگر جرایمی که در قانون جرایم رایانهای پیش بینی شده است، سنگین تر و بیش تر است.
با تصویب این قانون هم تعداد جرایم ارتکابی کاهش پیدا کرد و هم پیگیری این جرایم بهتر و بیشتر صورت گرفت و مجرمان مجازات قانونی پیدا کردند. اما باز هم آمار ارتکاب این جرم در کشور صفر نشده و همچنان ضررهای زیادی را به کشور وارد میکند.
شاید یکی از مهم ترین دلایل آن میتواند این باشد که ترمینیشن نیز مانند تمام جرایم رایانهای و مجازی که در فضای سایبری رخ میدهد، بسیار سخت تر از جرایم سنتی قابل پیگیری و جلوگیری است.
دلیل این امر است است که مجرمان این نوع جرایم معمولاً تحصیل کرده و باهوش هستند و به تکنولوژی و نرم افزارهای پیشرفتهی مخابراتی آشنایی کامل دارند و همین باعث میشود که به راحتی بتوانند خود را مخفی کنند یا از هویت جعلی استفاده کنند.
پیگیری جرم ترمینیشن یا قاچاق مکالمات دشوارتر از سایر جرایم است
این واقعیت که جرایم سایبری محدودیت زمانی و جغرافیایی ندارند نیز پیدا کردن و پیگیری مجرم را بسیار دشوار تر و زمانش را هم طولانی تر میکند.
از ویژگیهای خاص این جرم این است که مرتکبین جرم ترمینیشن معمولاً جوان هستند و متأسفانه از جوانانی هم هستند که از هوش و استعداد بالایی هم برخوردارند و ذهنی پویا دارند و اطلاعات زیادی از رایانهها و فضای سایبری و عملکرد ابزارهای مختلف دارند.
این ویژگی ایجاب میکند که کسانی هم که در سمت قضایی فعالیت میکنند و قصد پیگیری جرم ترمینیشن و تخلفات مخابراتی را دارند حتماً در این حوزه اطلاعات زیادی داشته باشند و همچنین با گرفتن راهنمایی از کارشناسان و متخصصین در این زمینه، علم خود را به روز کنند تا بتوانند با پیگیری صحیح آمار جرم قاچاق مکالمه و ترمینیشن را در کشور پایین بیاورند و ضررهای آن را کاهش دهند.
خدمات مشاوره تخصصی و حقوقی یسرا در خصوص جرایم اینترنتی
اگر شما درگیر پرونده با عنوان ترمینیشن یا قاچاق مکالمات شدید با گرفتن مشاوره اولیه و اطلاعات در حوزه جرایم رایانه ای و سایبری و حقوق آن و همچنین مشاوران و وکلایی که به صورت تخصصی در یسرا مشغول دفاع از جرایم اینترنتی، جرایم سایبری و حفظ حقوق مردم در فضای اینترنتی هستند و وظیفه دفاع از حقوق مردم در فضای مجازی را به عهده دارند، با هزینه مناسب و طبق تعرفه کانون وکلا فعالیت میکنند و شما میتوانید از گرفتن مشاوره و خدمات تخصصی اطمینان کامل داشته باشید.
یسرا سامانه تخصصی مشاوره حقوقی و وکالت تخصصی در حوزه حقوق فناوری اطلاعات و جرایم سایبری و جرایم رایانه ای، کسب و کارهای اینترنتی و استارت آپ ها است. که به طور حرفهای وکالت جرایم اینترنتی و رایانه ای را بر دوش دارد که با حضور وکلای مجرب و کارشناسان متخصص فنی و حقوقی جرایم رایانه ای به صورت 24 ساعته آماده ارائه خدمات حقوقی و مشاوره رایگان به شما متقاضیان محترم می باشد.
شما میتوانید پاسخ کلیه سوالات حقوقی خود در خصوص نکات حقوقی درباره انتشار حریم خصوصی را به صورت آنلاین از کارشناسان و وکلای تیم یسرا بپرسید.
تیم وکلای یسرا خدمات مشاوره حقوقی کلاهبرداری اینترنتی و کسب و کارهای اینترنتی را به سه صورت مشاوره حقوقی رایگان آنلاین ، مشاوره حقوقی تلفنی و مشاوره حقوقی حضوری ارائه میکند.
در مشاوره آنلاین رایگان شما میتوانید کلیه سوالات تخصصی خود در هر حوزه ای از جمله جرایم سایبری ، جرایم رایانهای و کسب و کارهای مجازی را در ابتدا در سامانه پرسش و پاسخ یسرا جستجو نمایید و از پاسخ های قبلی کارشناسان بهره مند گردید اما در صورت عدم رفع نیاز، وکلا و کارشناسان حقوقی تیم یسرا پاسخ لازم را ارایه می نمایند.
اما در صورت در خواست به مشاوره تلفنی یا مشاوره حضوری باید با شماره های 02144003048 یا 09129152457 تماس حاصل نمایید. و وقت مشاوره تلفنی یا حضوری رزرو نمایید.
جهت اخذ مشاوره حضوری باید به آدرس ذیل مراجعه نمایید.
تهران، بزرگراه آیت الله کاشانی، بلوار اباذر، روبروی دادسرای جرایم رایانه ای تهران (دادسرای ناحیه 31)، پلاک 4 واحد 4، گروه وکلای یسرا.