تعریف تخریب اطلاعات
در دنیایی زندگی میکنیم که با رسانه، اطلاعات و دادههای مختلف احاطه شده است. جزئیاتی که با کمی تغییر در آنها تخریب اطلاعات صورت می گیرد.
با ایجاد تغییر در اطلاعات، بعضی معادلات امنیتی در سطح دنیا به هم میریزد و در این میان شاید عبارت تخریب اطلاعات را شنیده باشید؛ اصطلاحی که به عنوان یک ابزار کاربردی برای تغییر استراتژیها به کار برده میشود و بر جنگ اطلاعات تاثیر میگذارد.
لازم است بدانید که تخریب داده، خود یک جرم تلقی میشود و در صورت اثبات آن مجرم به اشد مجازات محکوم خواهد شد. اگر اطلاعاتتان در این باره کم است، در ادامه همراه ما باشید.
تخریب داده چیست؟
تخریب و اخلال در داده ها، نوعی از جرایم رایانهای شناخته میشود که با هدف نابودی بعضی از اطلاعات و حتی حذف شدن آنها رخ میدهد. در این پروسه مجرم دادهها را تغییر داده و یا در آنها اخلال ایجاد میکند که حتی در سطح بینالمللی نیز میتواند تاثیر منفی بگذارد.
این عمل در ابعاد بزرگ، حتی میتواند منجر به از کار افتادن موقت بعضی از سیستمها شود و در عملکرد آنها اثر کند. در دنیایی که جنگ اطلاعات از جنگ با اسلحه با اهمیتتر است، اخلال در سیستم میتواند صدمات زیادی وارد کند که بهبود آن زمانبر است.
چگونه از تخریب اطلاعات جلوگیری کنیم؟
یکی از اصلیترین گامهای جلوگیری از تخریب اطلاعات به روزرسانی سختافزارهای امنیتی و سیستمهای عامل است. اگر بتوانید از طریق آنها امنیت سیستمتان را حفظ کنید، احتمال تخریب داده های رایانه ای کمتر است.
انواع حملات و دسترسی به دادهها را بشناسید و مراقب باشید. گاهی اوقات دیده شده که IP های غریبه تلاش میکنند تا به سامانه مورد نظر وارد شوند؛ لذا نصب آنتی ویروس میتواند تا حدودی از این اتفاق جلوگیری کند. در نهایت فراموش نکنید که اخبار حوزه امنیت اطلاعات را به طور روزانه رصد کنید و علم خود را به روز نگه دارد.
مجازات تخریب اطلاعات چیست؟
در صورت اثبات جرم تخریب داده و پس از پیگیریهای پلیس فتا از طریق IP و دیگر اطلاعات مجرم، مجازاتهای سنگینی برای وی تعیین میشود.
طبق ماده 736 اگر فردی به طور غیرمجاز دادههای سامانههای مخابراتی را حذف و یا تخریب کرد، به حبس 6 ماه الی 2 سال محکوم میشود؛ علاوه بر این، جزای نقدی از ده میلیون الی چهل میلیون ریال برای وی تعیین خواهد شد.
همچنین انتقال دادهها، انتشار آنها، دستکاری امواج مغناطیسی و مخابراتی و حتی از کار انداختن آنها مطابق با ماده 737 مشمول حبس 6 ماه الی 2 سال و جریمه نقدی ده میلیون الی چهل میلیون ریال خواهد بود.
لازم به توضیح است که جرمهای تخریب اطلاعات به موارد گفته شده منتهی نمیشود و تغییر گذرواژه، ممانعت از دسترسی اشخاص به سامانه و مخفی کردن دادهها نیز مشمول حبس 91 روز الی 1 سال و جزای نقدی میشود. در نهایت اگر اثبات شود که اقدامات مجرم موجب به خطر انداختن امنیت و آسایش عمومی شده است، به حبس از 3 الی 10 سال محکوم میشود.

چرا تخریب دادهها جرم است؟
کنوانسیون جرایم سایبری اعلام کرده است که هدف از جرمانگاری تخریب داده ها این است که این موارد مانند اموال محسوس در برابر آسیب، شناخته میشوند و به همین دلیل باید از آنها مراقبت شود.
در واقع دادههای موجود در یک سیستم ارزش معنوی دارند و گاهی اوقات از ارزش مادی نیز برخوردار میشوند. بعضی از این قبیل اطلاعات از لحاظ امنیتی خیلی میتوانند مهم باشند که لازم است تا از آنها محافظت شود.
چند نکته طلایی درباره جرم تخریب دادهها
- در صورت بروز هرگونه تخریب داده ها پلیس فتا یکی از مراجع رسمی رسیدگی به شکایات محسوب میشود.
- هک اطلاعات به هر شکل و حتی آموزش آن به دیگران جرم تلقی میشود.
- در دسترس قرار دادن گذر واژه افراد بدون رضایت آنها جرم شناخته میشود.
اولین کارهایی که در حوزه امنیت اطلاعات باید انجام داد چیست؟
- شناسایی اطلاعات
- شناسایی کاربرد اطلاعات
- تعیین کارهای مجاز و غیرمجاز بر روی اطلاعات با توجه با کاربردهای شناسایی شده
هدف از تخریب عمدی اطلاعات چیست؟
تخریب اطلاعات اهداف گوناگونی دارد که بسته به حجم خرابکاری صورت میگیرد. از تخریب سیستم کارخانههای بزرگ گرفته تا تاسیسات امنیتی که در نوع خود به جنگ اطلاعات شناخته میشود.
این اقدام حتی در مواجه کشورهای بزرگ با یکدیگر هم رخ میدهد و شاهد این هستیم که دستگاههای جاسوسی دادههای تاسیسات دشمن را دزدیده و یا حذف میکنند. هدف آن هرچه که باشد، جرم شمرده میشود و مانند یک جنگ بزرگ اثرگذاری خاص خود را دارد. فراموش نکنیم که امروزه جنگ، جنگ اطلاعات است و ذرهای از آن نیز میتواند معادلات بین کشورها را جا به جا کند.
به خاطر بسپارید که:
- برای جلوگیری از تخریب اطلاعات هیچ وقت اطلاعات شخصیتان را در درگاهها ذخیره نکنید.
- هر از گاهی آنتیویروس سیستم خود را بروزرسانی نمایید و امنیت را چک کنید.
- جهت ایمنی بیشتر درگاهها را چک کنید که جعلی نباشند. (بعضی درگاههای جعلی یک حرف اضافه و یا کمتر دارند)
- در صورت دزدیده شدن دادههایتان باید به پلیس فتا و دادسرا مراجعه کرده و شکواییه پر کنید.
- در بعضی از تبصرههای قانون ممکن است ابهام وجود داشته باشد؛ لذا اگر قصد شکایت کردن دارید، از وکیل حرفهای کمک بگیرید.
- هرگز ایمیلهای ناشناس را باز نکرده و آنها را پاک کنید.
- پورت های SMB را به منظور کاهش سطح حمله میزبانهای خارجی، مسدود نمایید.
- همیشه از دادههایتان به طور منظم پشتیبانی بگیرید و امنیتشان را تامین کنید.
- در تعریف جهانی به فرایند حفظ اطلاعات در برابر انواع فعالیتهای غیرمجاز مانند افشا، اختلال، تغییر، دسترسی و غیره امنیت اطلاعات گفته میشود.
احتیاط و مراقبت از اطلاعات راز جلوگیری از تخریب اطلاعات
اکنون که دانستید امنیت اطلاعات چیست و چرا اهمیت دارد، بد نیست تا با مطالعه زیاد اطلاعات کاربردی به دست آورید و خود را از گزند سارقان اطلاعات حفظ کنید.
جنگ اطلاعات اشکال مختلفی مانند عملیات روانی، اقدامات امنیتی، حمله اطلاعاتی، تخریب فیزیکی و غیره دارد که اگر درست مدیریت نشود، عواقب جبرانناپذیری به همراه دارد؛ به همین دلیل دستگاههای اطلاعاتی تمام تلاش خود را میکنند تا آن را به نحو احسن انجام دهند.
لذا فراموش نکنید که با حفظ امنیت اطلاعاتی، آنها را در این کار کمک کرده و امنیت سیستمهای اطلاعاتی کشور را حفظ نمایید.
تیم تخصصی و حقوقی یسرا در زمینه مشاوره و وکالت پروندههای تخریب اطلاعات چگونه خدمت رسانی میکنند؟
یسرا اهمیت و حساسیت این جرایم را در نظر گرفته است و وکلا و کارشناسان حقوقی تیم یسرا به این دلیل که دورههایی تخصصی را در زمینه جرایم سایبری و جرایم رایانه ای و مصادیق آن را به طور خاص میگذرانند،کسانی هستند که شما با اطمینان میتوانید کار خود را به آنها بسپارید. تیم مشاوران حقوقی و وکلای مجرب یسرا، به صورت تمام وقت آماده ارايه مشاوره رایگان هم از طریق حضور در دفاتر و شعب مختلف یسرا و هم به صورت آنلاین و یا تلفنی هستند.
در موسسه حقوقی یسرا وکلا و مشاوران و متخصصان ماهر و با تجربهای در زمینه مشاوره حقوقی جرايم ارتکابی در تخریب اطلاعات رایانه ای حضور دارند که هم به پیشگیری از ارتکاب این جرایم و حفظ اطلاعات به شما کمک میکنند و هم در روند رسیدگی و احقاق حق شما بسیار حرفهای و با تجربه عمل میکنند.
علاوه بر آن، این تیم حقوقی و متخصص دارای سامانه هوشمند یسرا است که تمام کارهای مشاوره کسب و کار، رسیدگی و پیگیری جرایم و پروندهها و انواع قراردادها و جرایم در فضای مجازی را به صورت هوشمند و آنلاین برای موکلان انجام خواهد داد.
همچنین تیم یسرا دارای بانک اطلاعاتی بسیار قوی و کاملی است که اطلاعات و گزارشهای بسیار مفیدی را در رابطه با کسب و کارهای مجازی و حقوق و قوانین سایبری و رایانه ای و جرایم آن و همچنین وکلای سایبری و آی تی در اختیار علاقمندان گذاشته است.
تیم حقوقی یسرا متشکل است از وکلای بسیار مجرب و متخصص در حوزه جرایم خاصی که در دنیای مجازی صورت میگیرد؛ وکلای سایبری یسرا در هر جا و هر زمینهای میتوانند به شما کمک کنند.
خدمات مشاوره تخصصی و حقوقی یسرا در خصوص تخریب اطلاعات رایانه ای
اگر شما درگیر پرونده با عنوان تخریب اطلاعات و اخلال در داده های رایانه ای شدید با گرفتن مشاوره اولیه و اطلاعات در حوزه جرایم رایانه ای و سایبری و حقوق آن و اطلاع از چگونگی استفاده و حفظ اطلاعات و دادههای شخصی در فضای مجازی از مشاوران و کارشناسان یسرا چه به صورت حضوری چه آنلاین و تلفنی، همگی در سر تا سر کشور رایگان هستند.
همچنین مشاوران و وکلایی که به صورت تخصصی در یسرا مشغول دفاع از تخریب اطلاعات رایانه ای، جرایم سایبری و حفظ حقوق مردم در فضای اینترنتی هستند و وظیفه دفاع از حقوق مردم در فضای مجازی را به عهده دارند، با هزینه مناسب و طبق تعرفه کانون وکلا فعالیت میکنند و شما میتوانید از گرفتن مشاوره و خدمات تخصصی اطمینان کامل داشته باشید.
یسرا سامانه تخصصی مشاوره حقوقی و وکالت تخصصی در حوزه حقوق فناوری اطلاعات و جرایم سایبری و جرایم رایانه ای ، کسب و کارهای اینترنتی و استارت آپ ها است. که به طور حرفهای وکالت جرایم اینترنتی و رایانه ای را بر دوش دارد که با حضور وکلای مجرب و کارشناسان متخصص فنی و حقوقی جرایم رایانه ای به صورت 24 ساعته آماده ارائه خدمات حقوقی و مشاوره رایگان به شما متقاضیان محترم می باشد.
شما میتوانید پاسخ کلیه سوالات حقوقی خود در خصوص نکات حقوقی درباره انتشار حریم خصوصی را به صورت آنلاین از کارشناسان و وکلای تیم یسرا بپرسید.
تیم وکلای یسرا خدمات مشاوره حقوقی کلاهبرداری اینترنتی و کسب و کارهای اینترنتی را به سه صورت مشاوره حقوقی رایگان آنلاین ، مشاوره حقوقی تلفنی و مشاوره حقوقی حضوری ارائه میکند.
در مشاوره آنلاین رایگان شما میتوانید کلیه سوالات تخصصی خود در هر حوزه ای از جمله جرایم سایبری ، جرایم رایانهای و کسب و کارهای مجازی را در ابتدا در سامانه پرسش و پاسخ یسرا جستجو نمایید و از پاسخ های قبلی کارشناسان بهره مند گردید اما در صورت عدم رفع نیاز، وکلا و کارشناسان حقوقی تیم یسرا پاسخ لازم را ارایه می نمایند.
اما در صورت در خواست به مشاوره تلفنی یا مشاوره حضوری باید با شماره های 02144003048 یا 09129152457 تماس حاصل نمایید. و وقت مشاوره تلفنی یا حضوری رزرو نمایید.
جهت اخذ مشاوره حضوری باید به آدرس ذیل مراجعه نمایید.
تهران، بزرگراه آیت الله کاشانی، بلوار اباذر، روبروی دادسرای جرایم رایانه ای تهران (دادسرای ناحیه 31)، پلاک 4 واحد 4، گروه وکلای یسرا.