برداشت غیر مجاز از حساب بانکی و دام سارقان اینترنتی
امروزه استفاده از کارتهای بانکی و خریدهای اینترنتی رایج گشته و در کنار آن برداشت غیر مجاز از حساب بانکی و کلاهبرداری های اینترنتی نیز فراگیر شده است. با این که پیشرفت تکنولوژی و دسترسی به این امکانات و فناوریها فایدههای زیادی دارند و اثرات مثبت بسیاری بر روی زندگی ما گذاشتهاند، جنبههای منفی و نقاط ضعفی هم در آنها دیده میشود.
برداشت غیر مجاز از حساب بانکی و سرقت الکترونیکی، از بیشترین جرائم سایبری است که از طرق مختلفی صورت میگیرد.
سرقت اینترنتی ، ربودن و کسب اطلاعات با ارزش متعلق به دیگران است که در فضای سایبری و مجازی رخ میدهد. این نوع سرقت ممکن است که به طور کلی استفاده و دسترسی به دادهها را از دست صاحب آن خارج کند و یا به گونهای باشد که مالک هم بتواند همچنان از دادهها استفاده کند که در روش دوم، قربانی ممکن است دیرتر متوجه سرقت و از بین رفتن امنیت اطلاعاتش بشود.
برداشت غیر مجاز از حساب بانکی با دستگاه پوز
یکی از رایج ترین راههایی که افراد سودجو از طریق آن اقدام به برداشت غیرمجاز از کارت بانکی مردم میکنند، استفاده از دستگاههای پوز و کارت خوان فروشگاهها است. در واقع طبق آیین نامهی اصناف، دستگاههای کارت خوان باید روی پیش خوان و در دسترس خریداران باشد و مردم برای خرید نباید رمز کارت خود را به فروشنده بگویند، بلکه خود باید کارت بکشند و رمز را وارد کنند. در نظر داشته باشید که افراد سودجو با استفاده از اطلاعات روی کارت و رمز، میتوانند به راحتی از حساب شما پول برداشت کنند.
با توجه به این نکته، هیچ گاه کارت بانکی خود را دسترس دیگران قرار ندهید و برای این که شماره کارت خود را به کسی بدهید تا پول برایتان واریز کند؛ عکس کامل از روی کارت خود نفرستید. چرا که افراد سودجو با استفاده از cvv2 و کد اعتبارسنجی میتوانند اطلاعات حساب شما را هک کنند.
سرقت اطلاعات کارت بانکی از سایت های فیشینگ
یکی دیگر از روشهای برداشت غیر مجاز از حساب بانکی که بسیار رایج شده این است که سارقان با استفاده از مهندسی اجتماعی و ساختن سایتهای فیشینگ ، به اطلاعات کارت دسترسی پیدا میکنند و در نهایت موجودی کارت را برداشت میکنند.
فیشینگ به معنی ساخت سایتها و درگاههای پرداخت اینترنتی بی اعتبار و تقلبی است. این سایتها بسیار شبیه به نمونه اصلی و معتبر آن است که با کمی دقت میتوانید از افتادن در دام فیشینگ و کلاهبرداری اینترنتی جلوگیری کنید.
معمولاً درگاههای تقلبی در قسمت آدرس خود همان اسم اصلی را دارد؛ ولی با تفاوت کوچکی در حروف که در نگاه اول دیده نمیشود، طراحی می شوند.
توجه کنید که آدرس سایتهای اصلی با عبارت https شروع میشود؛ در حالی که درگاههای کلاهبرداری با http آغاز شدهاند.
طعمه های وسوسه انگیز با مهندسی اجتماعی
مهندسی اجتماعی در واقع با ایجاد طعمههایی مثل خرید شارژ ارزان، تخفیفهای باور نکردنی و قرعه کشی و جوایز بزرگ، لینکهایی را در پیامکها و سایتها قرار میدهند و شما با باز کردن این لینکها، اجازه دسترسی به اطلاعات شخصی و کارت خود را میدهید.
یکی دیگر از ترفندهای سارقان اینترنتی برای برداشت غیر مجاز از حساب بانکی تماسهای تلفنی و پیامکهایی هستند که ادعای برنده شدن شما در قرعه کشی را دارند و یا به گفته خودشان از طرف بانک هستند و اطلاعات شخصی حساب شما را میخواهند.
بهترین کار این است که در مواجه با این موقعیتها قبل از دادن هر اطلاعاتی، از صحت مرجع آن اطمینان پیدا کنید.
در کل روشهای مختلفی برای دسترسی به اطلاعات حساب وجود دارد که یکی دیگر از آنها هک تلفن همراه یا کامپیوتر است که اطلاعات شخصی در آن ذخیره شده است و هکرها با استفاده از آن میتواند به طور غیر مجاز به حساب شخص نفوذ کند و پول برداشت کند.
پس یکی از راهکارهای امنیتی این است که از ذخیره کردن اطلاعاتتان در اپلیکیشنها، سایتها، بر روی کامپیوتر و در گوشی خودداری کنید.
مجازات برداشت غیر مجاز از حساب بانکی چیست؟
در ماده 13 قانون مبارزه با جرایم رایانهای به طور خاص سرقت اینترنتی و برداشت وجه به طور غیر مجاز، جرم انگاری شده است.
در این ماده ذکر شده است که تحصیل مال و منفعت یا خدمات و هر گونه امتیاز مالی به صورت غیرمجاز از سیستمهای رایانهای یا مخابراتی، علاوه بر رد مال به صاحب آن، به مجازات حبس از یک تا پنج سال یا جزای نقدی از 20 تا 100 میلیون ریال و یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.
در قانون ایران فرقی نمیکند که فرد به صورت عمدی یا غیر عمدی، مرتکب تحصیل مال غیر شود؛ در هر صورت باید مال را به صاحبش بر گرداند. ولی اگر غیر عمدی این اتفاق بیافتد فقط مجازات کیفری آن ساقط میشود.
یکی از ایراداتی که به مجازات در نظر گرفته شده برای برداشت غیر قانونی و دزدی رایانهای، وارد است و مورد بحث و اختلاف صاحب نظران می باشد، این است که این مجازات نسبت به دزدی در مفهوم غیر مجازی و سنتی، بسیار کم و سبک است و مجازاتش آن طور که باید بازدارنده نیست.
از دشواریهای سرقت رایانهای نسبت به سرقت در شکل سنتی و واقعی آن، این است که پیدا کردن مجرمین فضای سایبری، به خاطر این که ارتکاب این جرایم محدود به جغرافیا و مکان خاصی نیست و مجرمین از اطلاعات و هویت مخفی یا جعلی استفاده میکنند، بسیار سخت و گاهی غیر ممکن به نظر میرسد.
در مواجهه با سرقت الکترونیکی چه کاری انجام دهیم؟
به خاطر این که در بعضی از پروندههای جرایم فضای سایبری، پیدا کردن محل اقامت مجرم ممکن نیست؛ دادگاه محل اقامت بزه دیده، صالح برای رسیدگی به شکایت دزدیهای رایانهای و برداشت غیر مجاز از حساب بانکی است.
همچنین دادسرای ویژه جرایم رایانهای در تهران، با کارشناسان خبره در زمینه فضای مجازی، برای رسیدگی اختصاصی به این نوع پروندهها در نظر گرفته شده است؛ رسیدگی در دادسرای ویژه بهتر و سریع تر پیگیری میشوند.
علاوه بر این، سایت رسمی پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir در قسمت مرکز فوریتهای سایبری، 24 ساعته آماده ثبت شکایات برداشتهای غیر قانونی و دزدیهای رخ داده در فضای مجازی است.
خدمات مشاوره تخصصی و حقوقی یسرا در خصوص برداشت غیرمجاز از حساب بانکی
اگر روزی دچار برداشت غیرمجاز از حساب بانکی شدید، میتوانید به صورت قانونی دنبال حقتان باشید و مجرم را پیدا کنید.
تیم تخصصی و حقوقی یسرا اهمیت و حساسیت این جرایم را در نظر گرفته است و وکلا و کارشناسان حقوقی به این دلیل که دورههایی تخصصی را در زمینه جرایم سایبری و جرایم رایانه ای و مصادیق آن را به طور خاص میگذرانند، کسانی هستند که شما با اطمینان میتوانید کار خود را به آنها بسپارید و شما را راهنمایی کنند. تیم مشاوران حقوقی و وکلای مجرب یسرا، به صورت تمام وقت آماده ارايه مشاوره رایگان هم از طریق حضور در دفاتر و شعب مختلف یسرا و هم به صورت آنلاین و یا تلفنی هستند.
در موسسه حقوقی یسرا وکلا و مشاوران و متخصصان ماهر و با تجربهای در زمینه مشاوره حقوقی جرايم ارتکابی در فضای مجازی مانند کلاهبرداری رایانه ای حضور دارند که هم به پیشگیری از ارتکاب این جرایم و حفظ اطلاعات و امنیت به شما کمک میکنند و هم در روند رسیدگی و احقاق حق شما بسیار حرفهای و با تجربه عمل میکنند.
همچنین شما می توانید با ارائه شکایت جرایم اینترنتی به پلیس فتا به صورت شاکی خصوصی یا از طریق شکایت مدعیالعموم این امکان را داشته باشید تا به درخواستتان رسیدگی کنید. شما میتوانید به سایت اینترنتی پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات ( فتا ) به نشانی www.cyberpolice.ir مراجعه و روی آیکون ارتباطات مردمی کلیک کنید. در این بخش، مشخصات، نشانی و شماره تلفن به همراه موضوع شکایت شما به ثبت میرسد و پلیس فتا در کمترین زمان ممکن با شما تماس گرفته و موضوع را پیگیری خواهد کرد.
بهترین و قانونیترین راه برای ارائه شکایت، مراجعه به دادسرای جرایم رایانهای است. همچنین وکیل جرایم رایانه ای، میتواند کمک شایانی در حل، تسریع و پیگیری پرونده شما بکند. که تیم حقوقی یسرا متشکل است از وکلای بسیار مجرب و متخصص در حوزه جرایم خاصی که در دنیای اینترنت صورت میگیرد؛ وکلای سایبری یسرا در هر جا و هر زمینهای میتوانند به شما کمک کنند. تیم حقوقی و متخصص تمام کارهای مشاوره ای کسب و کار، رسیدگی و پیگیری جرایم و پروندهها و انواع قراردادها و جرایم در فضای مجازی را به صورت هوشمند و آنلاین برای موکلان انجام خواهد داد.
همچنین تیم یسرا دارای بانک اطلاعاتی بسیار قوی و کاملی است که اطلاعات و گزارشهای بسیار مفیدی را در رابطه با حقوق و قوانین سایبری و رایانه ای و جرایم آن و همچنین وکلای سایبری و آی تی در اختیار علاقمندان گذاشته است.
با گرفتن مشاوره اولیه و اطلاعات در حوزه جرایم رایانه ای و سایبری و حقوق آن و همچنین مشاوران و وکلایی که به صورت تخصصی در یسرا مشغول دفاع از جرایم اینترنتی، جرایم سایبری و حفظ حقوق مردم در فضای اینترنتی هستند و وظیفه دفاع از حقوق مردم در فضای مجازی را به عهده دارند، با هزینه مناسب و طبق تعرفه کانون وکلا فعالیت میکنند و شما میتوانید از گرفتن مشاوره و خدمات تخصصی اطمینان کامل داشته باشید.
یسرا سامانه تخصصی مشاوره حقوقی و وکالت تخصصی در حوزه حقوق فناوری اطلاعات و جرایم سایبری و جرایم رایانه ای، کسب و کارهای اینترنتی و استارت آپ ها است. تیم وکلای یسرا خدمات مشاوره حقوقی کلاهبرداری اینترنتی و کسب و کارهای اینترنتی را به سه صورت مشاوره حقوقی رایگان آنلاین ، مشاوره حقوقی تلفنی و مشاوره حقوقی حضوری ارائه میکند.
در مشاوره آنلاین رایگان شما میتوانید کلیه سوالات تخصصی خود در هر حوزه ای از جمله جرایم سایبری، جرایم رایانهای و کسب و کارهای مجازی را در ابتدا در سامانه پرسش و پاسخ یسرا جستجو نمایید و از پاسخ های قبلی کارشناسان بهره مند گردید اما در صورت عدم رفع نیاز، وکلا و کارشناسان حقوقی تیم یسرا پاسخ لازم را ارایه می نمایند.
اما در صورت در خواست به مشاوره تلفنی یا مشاوره حضوری باید با شماره های 02144003048 یا 09129152457 تماس حاصل نمایید. و وقت مشاوره تلفنی یا حضوری رزرو نمایید.
جهت اخذ مشاوره حضوری باید به آدرس ذیل مراجعه نمایید.
تهران، بزرگراه آیت الله کاشانی، بلوار اباذر، روبروی دادسرای جرایم رایانه ای تهران (دادسرای ناحیه 31)، پلاک 4 واحد 4، گروه وکلای یسرا.