منظور از بازاریابی شبکه ای
در تعریف عمده بازاریابی شبکه ای آمده است که: به فعالیتی گویند که در آن معرفی انواع محصول و انواع خدمات از طریق نیروی انسانی انجام گیرد. بازاریابی شبکه ای یا بازاریابی چند سطحی یک مدل کسب و کار است که امروزه توانسته در بین جوانان کشور به جایگاه ویژه ای دست پیدا کند به طوری که این جوانان در روزمرگی و در ارتباط کلامیشان با سایر افراد در جامعه به مکرر به بحث در مورد بازاریابی شبکه ای و چگونگی ساز و کار آن می پردازند.
بازاریابی شبکه ای یک نوع شیوه فروش محصول همراه با یک استراتژی خاص است که در آن یک شرکت و یا یک کمپانی، محصولات و کالاهای خود را بدون تبلیغات و بدون واسطه به فروش میرسانند و سپس اگر مشتری از خرید راضی بود می تواند در صورت تمایل محصولات شرکت مورد نظر (بازاریابی) را معرفی کند و در ازای آن سود دریافت نماید.
روش بازاریابی در سیستم بازاریابی شبکه ای
در بازاریابی شبکه ای معمولا بازاریاب های محصول، برای تبلیغ محصول یک شرکت از تکنیک «تبلیغات چهره به چهره یا همان بازاریابی رو در رو» و یا از تکنیک «تبلیغات کلامی و یا دهان به دهان» استفاده میکنند. عمدتا روال کار بازاریابی های شبکه ای زیر مجموعه ای است، یعنی هرچه زیرمجموعه بیشتر و فعال تری داشته باشید در نتیجه فروش بیشتر و سود بیشتری خواهید داشت.
کسب در آمد در بازاریابی شبکه ای به چه شکل است؟
بازاریاب ها در شرکت های بازاریابی شبکه ای به دو صورت محصولات مورد نظر را می فروشند که عبارتند از:
- درآمد حاصل از طریق فروش مستقیم کالا به مصرف کننده
- درآمد حاصل از طریق فروش کالا توسط زیر مجموعه
انواع شرکت های بازاریابی شبکه ای موفق و همچنین فعال در ایران
تاکنون بالغ بر 20 شرکت در ایران دارای مجوز فعالیت هستند. این شرکت ها موظف به رعایت قوانینی اند که در صورت تخلف و عدم رعایت قوانین و ضوابط با آنها برخورد قانونی خواهد شد.
از جمله شرکت های بازاریابی شبکه ای موفق که تاکنون فعال مانده اند میتوان به:
شرکت بادران گستر، آرمان تدبیر اطلس، خريد اينترنتي مرواريد (پنبه ريز)، بازاريابان ايرانیان زمين (بیز) و غیره اشاره نمود.
معایب شرکت های بازاریابی شبکه ای
توسعه و گسترش و به نوعی ایجاد افراط در تاسیس شرکت های بازاریابی می تواند برای بسیاری از افراد منافع به سزا و درآمد چشم گیری داشته باشد اما از طرفی دیگر باعث ساقط شدن انواع صنوف می شود. پس به همین دلیل در وهله اول باید در صنعت نتورک مارکتینگ و بازاریابی شبکه ای اعتدال و ضوابط مربوطه که یک اصل مهم و ضروری است رعایت شود.
غالبا شرکت های بازاریابی شبکه ای به منظور حمایت از تولیدات داخلی تاسیس می شوند اما با کمی دقت در نحوه عملکرد آنها در فروش محصولات متوجه خواهیم شد که اکثر اجناسی که این شرکتها ارائه می دهند جز کالاهای خارجی و گران قیمت به حساب می آیند. بسیاری از اجناس خارجی یا اجناس داخلی که توسط شرکت های بازار یابی به فروش می رسند بی نام و نشان و عجیب و غریب هستند. دلیل این امر هم این است که کالاهای خارجی قیمت مشخصی ندارند و چون کیفیت مطلوبی ندارند آنها را با قیمت ارزان خریداری کرده و با قیمت بیشتری می فروشند.
البته ناگفته نماند این نوع شرکت های بازاریابی شبکه ای که چنین روندی را در پیش گرفته اند بسیار اندک و محدود هستند و در چهار چوب قوانین کشور فعالیت نمی کنند اما هستند انواع شرکت های بازاریابی که هدف اصلیشان خدمات به مردم و توزیع و حمایت کالاهای ایرانی است. برای عضویت در این شرکت ها به عنوان بازاریاب یا برای خرید محصولات آنها کافی است قبل از آن کمی تحقیق کنید تا متوجه شوید کدام شرکت بازاریابی خوب است و کدام شرکت بازاریابی بد است.
شرکت های بازاریابی شبکه ای بر مبنای حذف واسطه ها، حمایت از تولیدات داخلی و اشتغال زایی برای جوانان شکل گرفته اند و بر همین اساس هم از سوی اتاق اصناف وزارت صنعت معدن و تجارت مجوز دریافت می کنند. اما این درصورتی است که بسیاری از شبکه های بازاریابی خود نقش واسطه را دارند و اکثرا محصولاتی که برای فروش میگذارند وارداتی است. این امر موجب شده است تا اشتغال زایی برای جوانان در کارخانه جات و کارگاه ها صورت نگیرد و گرایش افراد به سمت درآمد زایی به شکل شرکت های هرمی و مصرف گرایی در آید.
اکثر شرکت های بازاریابی شبکه ای با دادن وعده های شگفت انگیز، هیجانات اجتماعی و فشارهای انگیزشی، بازاریابان را ترغیب می کنند تا عضوی از شرکت شوند تا بدین وسیله محصولات خود را راحت تر بفروشند. وقتی بازاریاب با گذشت مدت طولانی و تلاش های گسترده و پی در پی به حداقل نتایج ترسیم شده هم نمی رسد، دچار افسردگی و ناامیدی می شود و خود را فردی مالباخته و پوچ می داند. اما نکته تلخ تر و در عین حال حقیقتی که وجود دارد این است که اگر این کسب و کارها با ورشکستگی مواجه شوند شرکتهای بازاریابی شبکه ای هیچ تعهدی نه به شما دارند نه به هیچ یک از زیر مجموعه هایی که ایجاد کرده اید و هیچگاه از حمایتشان برخوردار نخواهید شد.
مهمترین عامل بازاریابی شبکه ای هرمی دانستن آن است
برخی از شرکتها در قالب بازاریابی شبکهای اقدام به فروش کالاهای تولیدی یا وارداتی بی اساس و بی کیفت خود میکنند و از شما میخواهند این محصولات را برایشان بازاریابی کنید و در ازای آن پورسانت بگیرید.
علت بعدی هرمی دانستن شرکت های بازاریابی شبکه ای توسط مردم، شیوه درآمدزایی این شرکت ها است. زیرا درآمدزایی این شرکت ها به صورت زیر مجموعه ای است یعنی هرچقدر افراد بیشتری را به شرکت در تیم خود ترغیب کنید در نتیجه درآمد شما نیز افزایش خواهد یافت.
علل دیگری که میتوان از عوامل هرمی دانستن بازاریابی شبکه ای دانست، وجود مال باختگان زیادی است که در شرکت هرمی در اواسط دهه 80 می باشند.
مشاوره حقوقی در خصوص بازاریابی شبکه ای
اگر شما توسط شرکت های هرمی یا شرکت هایی که با عنوان بازاریابی شبکه ای اقدام به کلاهبرداری میکنند آسیب دیدهاید، میتوانید طبق قانون از آنها شکایت کنید.
سامانه تخصصی مشاوره حقوقی و وکالت تخصصی در حوزه حقوق فناوری اطلاعات و جرایم سایبری و جرایم رایانه ای ، کسب و کارهای اینترنتی و استارت آپ ها فعالیت میکند. با حضور وکلای مجرب و کارشناسان متخصص فنی و حقوقی جرایم رایانه ای به صورت 24 ساعته آماده ارائه خدمات حقوقی و مشاوره به شما متقاضیان محترم می باشد.
شما میتوانید پاسخ کلیه سوالات حقوقی خود در خصوص بازاریابی شبکه ای یا نتورک مارکتینگ و شرکت های هرمی غیرقانونی را به صورت آنلاین از کارشناسان و وکلای تیم یسرا بپرسید، تیم وکلای یسرا خدمات مشاوره حقوقی کلاهبرداری اینترنتی و کسب و کارهای اینترنتی را به سه صورت مشاوره حقوقی آنلاین ، مشاوره حقوقی تلفنی و مشاوره حقوقی حضوری ارائه میکند.
در مشاوره آنلاین شما میتوانید کلیه سوالات تخصصی خود در حوزه جرایم سایبری و کسب و کارهای مجازی را در ابتدا در سامانه پرسش و پاسخ یسرا جستجو نمایید و از پاسخ های قبلی کارشناسان بهره مند گردید اما در صورت عدم رفع نیاز، می توانید سوالات تخصصی خود را در سامانه پرسش و پاسخ یسرا ثبت نمایید تا در اولین فرصت ممکنه، وکلا و کارشناسان حقوقی تیم یسرا پاسخ لازم را ارایه نمایند.
اما در صورت در خواست به مشاوره تلفنی یا مشاوره حضوری باید با شماره های 02144003048 یا 09129152457 تماس حاصل نمایید. و وقت مشاوره تلفنی یا حضوری رزرو نمایید.
جهت اخذ مشاوره حضوری در خصوص بازاریابی شبکه ای و یا نتورک مارکتینگ باید به آدرس ذیل مراجعه نمایید.
تهران، بزرگراه آیت الله کاشانی، بلوار اباذر، روبروی دادسرای جرایم رایانه ای تهران (دادسرای ناحیه 31)، پلاک 4 واحد 4، گروه وکلای یسرا.